maanantai 11. helmikuuta 2013

Aivoton muovihuivi


Vierailimme perheen kanssa paikallisessa lankakaupassa tarkoituksena ostaa kutittamatonta lankaa Miehen kämmekkäisiin (haussa oli siis hyvin muovipitoiset langat). Löydettiin kyllä kämmekäslankaakin, mutta Miehen harmiksi puikoille pääsi ensin Tytöntyllerön heräteostos. Kaupassa tyttö nimittäin katseli myynnissä olevia huiveja ja alkoi puhella, että haluaisi oman kaulahuivin, joten tietenkin ehdotin, että äiti voisi neuloa huivin, kun vaan valitaan lanka. Tytöntyllerö valitsi 100 % akryyliä sisältävän hempeän pinkin langan ja oli kerästä niin onnesta soikeana, että halusi kantaa lankapussukkaa koko lopun kaupustelureissun, halailla lankakerää loppuillan, nukkua lankakerän kanssa seuraavan yön, leikkiä lankakerällä seuraavan päivän, nukkua päättelemättömän huivin kanssa yhden yön ja yhden päivän ja kun tänään viimein sai ihan valmiin huivin kaulaansa muisti vielä kiitellä äitiä ja sanoi moneen kertaan huivin olevan ihana!
Ohje: Baktus by Strikkelise (Ravelry)
Lanka: Novita Tivoli
Puikot: 3,5 mm


Tämä oli ensimmäinen Baktus-huivi, jonka neuloin (juu, olen "hieman" hitaastilämpenevä..). Juuri sopivan aivotonta, helppoa ja nopeaa neulottavaa kolmen lapsiperheen yhteiselle mökkiviikonlopulle. Huivi jäi sen verran naftiksi, että päihin piti kehitellä hiukan jatkoa. Päädyin virkkaamaan spiraalia kaksi pötkylää kumpaankin päähän. Tuovat mukavaa ilmettä ja solmiminen on huomattavasti helpompaa.


7 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Varsin kiitollinen vastaanottaja :D Hauskat spiraalituunaukset!

Vezmu kirjoitti...

Mun täytyy tunnustaa, että en ollut ennen kuullutkaan Baktuksesta. Huomaa, ettei seurantalistallani ole paljoa neulontablogeja. Mutta niin hienolta näyttää tämä huivi, että taitaa kiilata kärkeen telkkarin ääressä tehtävien listalle.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana...varsinkin se lapsen ihastus lankaan ja huiviin

sade kirjoitti...

Toi on kyllä paras kiitos minkä voi saada. Lapset ovat niin ihanan aidon iloisia. (on meillä ollut niitäkin kertoja kun äiti iloisena ilmoittaa neuleen olevan valmis ja se viedään kaappiin ja siellä se on yhä... :DD ) mutta viikolla neuloin Rusinalle pipon jota piti koko päivä päässään, myös sisällä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Huomenta - olen aivan out näissä asioissa, siis menemään näille sivuille! Haluaisin kuitenkin kutoa Baktus-huivin ja kysynkin siksi ohjeita - ostin juuri Tivoli-lankaa.Läh; anita.hogstrom@hotmail.com
ole kiltti, vastaa!

affen kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista!

Anita, Baktus-huivin ohjeeseen pääsee käsiksi, vaikka ei olisi rekisteröitynyt Ravelryyn. Klikkaa vain tuota linkkiä blogissani "Baktus by Strikkelise" ja avautuvasta ikkunasta "Available for free". Ohje on englanninkielinen, mutta helppo! Toivottavasti tästä oli apua!

Jokke kirjoitti...

Mahtavaa kun työtä arvostetaan.