keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Kummitytön nimipäivälahja


Kummitytön nimipäivä lähestyi, joten kaivauduin taas Ravelryn ihmeelliseen ohjemaailmaan ja ryhdyin suunnittelemaan postipojan kuljetettavaksi soveltuvaa nimppariyllärilahjaa. Koska virkkuukoukku on viime viikkoina ollut tiiviimmin kädessä kuin puikot, jatkoin samalla linjalla ja virkkasin hänelle kesähatun liskokoristeella (alkuperäisessä ohjeessa oli ohje kukkakoristeeseen, mutta mielestäni tämä on hienompi ;) ja sopii Kummitytöllekin paremmin). Nämä kuvat otin sunnuntaina pikaisesti ennen pakettiin laittoa Tytöntylleröä mallityttönä käyttäen. Hattu on hänelle himpun verran iso. Kummitytöllä on puoli vuotta suurempi pää, joten toivottavasti tämä on hänelle sopiva.
Koko: Large (12-24 kk)

Lanka: Novita Tennessee

Koukku: 4 mm ja 6 mm
Lanka: Sandnes Garn Mini Duett

Koukku: 2,5 mm


Liskolle tein pidemmän hännän kuin ohjeessa ja lopuksi ompelin selkää hieman pulleammaksi, jotta olisi "elävämmän" näköinen (kirjanmerkkilisko kun oli vähän autonallejääneen näköinen). Tämä oli muuten ensimmäinen kerta, kun edes vilkaisin englanninkielistä virkkausohjetta ja kyllä meinasin aluksi mennä sekaisin double crochetien ja muitten kavereitten kanssa!


Hatusta tuli lopulta niin kiva, että halusin Tytöntyllerölle samanlaisen. Koska kotoa loppui puuvillalangat tämän hatun myötä, kävin ostamassa langat Tytöntyllerön hattuun samalla reissulla, kun vein Kummitytön lippiksen postiin. Nyt on Tytöntyllerönkin hattu valmis, mutta kuvat vielä puuttuu. Tänään yritin ottaa kuvia, mutta parin tärähtäneen otoksen jälkeen loppui kamerasta akku, ja kun sen sain vaihdettua, ei tyttö ollut enää lainkaan yhteistyöhaluinen. Huomenna yritän uudestaan ja jos ei vieläkään onnistu, saatte tyytyä samantasoisiin kuviin kuin tässä postauksessa!

6 kommenttia:

sade kirjoitti...

vau!!!! todella upea! sä olet tosi taitava

TiiQ kirjoitti...

Tää on tosi kiva, liskot rokkaa aina! Pitääkin katsastaa myös tuo hattumalli, virkkuuttaa täälläkin siihen malliin.

Tiina kirjoitti...

Ihana hattu! Tässä olis taas yksi syy opetella enemmän tuota virkkailua.

Sari kirjoitti...

Kiva lahjaidea kummitytölle! Tuo lisko on tosi hieno.

Vezmu kirjoitti...

Kiitos vielä tätäkin kautta. Kummityttösi oli ensin hyvinkin otettu hatusta ja kävi ihastelemassa itseään peilistä. Olisi pitänyt olla kamera esillä vain heti ekalla sovituskerralla, sillä sen jälkeen lätsä on pysynyt päässä vain pari sekuntia. Kuka se nyt lakkia sisällä pitäiskään :)

affen kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteistanne!

Vezmu, jospa se sitten tositoimissa ulkoillessa pysyis päässä ;).