tiistai 10. toukokuuta 2011

Terassin mattoNyt se on valmis! Terassin matto, johon sain kulumaan suuren läjän vanhoja t-paitoja, toppeja, pitkiä kalsareita, yöpaidan ja pari lakanaa. Uloin vaalean violetti raita (kolme kerrosta pylväitä ja yksi kiinteitä silmukoita) on parisängyn aluslakana. Suuresta lakanasta jäljelle jäi ainoastaan kolmisenkymmentä senttiä pitkä pätkä kudetta (muut matossa käytetyt virkkasin ihan viimeistä senttiä myöten).

Ohje: Ihan omasta päästä

"Lanka": Vanhoista vaatteista ja lakanoista leikattua kudetta
Virkkuukoukku: Noin 15 mm (Miehen tekemä)

Koko: Halkaisija noin 100 cmTytöntylleröstä tämä tuntuu vallan upealle! Aina, kun tekovaiheessa levitin maton lattialle tarkistaakseni silmukoidenlisäystarvetta, Tytöntyllerö konttasi järjetöntä vauhtia matolle ja kävi mahalleen. Pieniä sormia oli mukava tunkea maton rei'istä ja hiukan nykiä!

Myös Poikaviikari pitää maton tunnusta paljaiden jalkojen alla. Tänään hän jopa pyysi kesken virkkailun, voisinko levittää maton lattialle, kun siinä on niin kiva tepastella. Ja kyllähän äiti voi. =)


Minun mielestäni näissä terassivirkkauksissa parasta oli nopea edistyminen ja valmistuminen sekä se, ettei päättelyyn tarvinnut neulaa! Sen kun pujotteli "langan"päät sormin silmukoiden lomitse. Tässä matossa tosin päättelin ainoastaan viimeisen "langan"pään, työn keskellä vaan solmin kuteet toisiinsa ja jatkoin koukuttelua. Ikävintä oli valtava pölypilvi, joka koko ajan leijaili ympärilläni!

6 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Kaunis matto ja ihan parasta tuollainen käyttäjäpalaute pieniltä!

Tiina kirjoitti...

Ihana matto!

Emma kirjoitti...

Tehokasta uusiokäyttöä ja mainio lopputulos. Kyllä tuon päällä kelpaakin köllöttää :)

affen kirjoitti...

Ihan totta, Altocumulus! Heiltä saatu palaute on ainakin rehellistä ja pitäminen/tykkääminen aitoa.

Kiitos, Tiina!

Kelpaa kyllä, tulis vaan jo ne ulkonaköllöttelyilmat! =)

Kauniita päiviä kirjoitti...

Ihana matto!

affen kirjoitti...

Kauniita päiviä: Kiitos! :)