lauantai 3. maaliskuuta 2012

Mielen vankikarkuri

Batman-pukua ommellessa huomasin yllätyksekseni, että ompeluhommat onnistuu (joustavalla mielellä) jopa lasten hereilläoloaikaan! Poikaviikarin ollessa pieni (alle 2-vuotias) ei ompelua voinut ajatellakaan ilman suljettuja ovia ja tähän ajatukseen olin niin jumittunut, etten tajunnut edes kokeilla Tytöntyllerön "kanssa" ompelua ennen Batman-pukua. Niinpä jatkoin irrottelua ompelulinjalla ja kaivoin esiin useaan otteeseen kuolaamani Ottobren 4/2011 ja tammikuussa hamstraamani kankaan (joka myös oli useaan otteeseen kuolattu ja lähes puhki silitelty). Kokonaan lasten hereilläoloaikoina toteutettuna syntyi Tytöntyllerölle tunika, josta tuli heti pikku prinsessan lempivaate! (Väri ekassa kuvassa lähellä oikeaa.)

Ohje: Ottobre 4/2011, malli 15 Dreamland trikootunika
Kangas: Eurokankaasta (puuvilla/elastaanitrikoo)
Koko: 98 cm (menee aluksi lähes mekkona)
Ottobre on kyllä ihan huippu lehti (ainakin lastenvaatteiden suhteen). Ihan uutta oli ohje kaitalehuolitteluun trikookankaalla, missä neuvottiin mittaamaan kaitaleesta 0,85 x huoliteltavan reunan pituus. Ja todentotta, sillä ohjeella tuli hihansuista ja pääntiestä siistit (ainoastaan pääntiehalkioon olisin voinut jyrkässä kulmassa venyttää kaitaletta hieman enemmän)!
Tätä tunikaa varten tutustuin (ja ihastuin) myös Framilon-joustonauhaan, jolla rypytykset toteutettiin. Sekin oli huippua! ;)
Nyt lähden viettämään ihan huippua lomaa (joka tulee tarpeeseen) ja jännittämään, mitä huomiseksi sovittu lapset määrää -päivä tuo tullessaan (onneksi Tytöntyllerö ei vielä osaa kovin mahdottomia määrätä ;) ). Odotettavissa on ainakin HopLop-reissu ja kenties rättiväsyneet vanhemmat!

6 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Voi kun teidän pieni on kasvanut kovasti ja niin neiti, kun tykkää peilailla tunikassa! Hyvää lapset määrää-päivää, meillä ehdottivat samaa, mutta 7-,5- ja 2- vuotiaat on aikamoinen riski sellaiselle päivälle. ;D

Tiina kirjoitti...

Aivan ihana tunika ja niin nätti tyttönen! :)

Lapset määrää -päivä kuulostaa todellakin väsyttävältä, muistakaa pitää hauskaa!

TiiQ kirjoitti...

Iiihana tytöntyllerö, kerrassaan hurmaavan väriset hiuksetkin <3. Niin, ja on se tunikakin hieno!

Mitähän meillä tulisi lapset määrää -päivästä, riitaa luultavasti, kun lapset eivät keksisi mitään, mikä kelpaisi molemmille ;-). Ehkä he määräisivät toisen vanhemman olemaan toisen kanssa, mutta siitäkin kyllä saadaan riita aikaan, jämä jää äidin kanssa...

Emma kirjoitti...

Valloittava mekkonen, samoin sen käyttäjä :)

ArualMaria kirjoitti...

Suloinen tyllerö, ihana ponnari ja nätti tunika! Hih, kuulostaapa hauskalta (ja takuuvarmasti myös väsyttävältä) tuo lapset määrää -päivä.

affen kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Lapset määrää -päivä oli todellakin hauska! Ensimmäisenä meidät määrättiin nousemaan ylös aikaisin ja keittämään kaurapuuroa (mikään muu ei tainnut tulla mieleenkään joka aamu puuroa syöville lapsille). Meidät määrättiin myös Hoploppiin ja ravintolaan syömään (eli Mäkkärille sisälle ;) ), ostamaan yksi Lego Ninjago -ukko ja ajamaan noin 300 km serkun luokse yökylään.