keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Herkkis


Tämä projekti kesti ja kesti ja kesti. Ja vähän vielä kesti (Ravelryn mukaan noin vuoden). Mutta sainpahan lopulta valmiiksi. Itse asiassa sain valmiiksi jo maaliskuussa, mutta seuraava projekti olikin kuvaaminen. Ensimmäisiin kuviin en ollut tyytyväinen, joten piti jäädä odottelemaan hyviä kuvausilmoja ja hetkeä, jolloin oltaisiin sen hyvän ilman aikaan yhtä aikaa kotona Miehen kanssa. Tänään otettiin sitten kuvat räntäsateen ja raekuuron välillä (tosin kuvaushetkellä kerkesi pienen vesikuuronkin pitää). Perinteinen vappusää siis :).

Jotenkin tuntui tutulta, kun huomasin kolmasosan neulottuani, että tulostin oli tehnyt tepposet ja jättänyt rivin sieltä täältä tulostamatta (muistelen joskus ennenkin tulostimen aiheuttaneen ongelmia neuleprojekteihin). Jotain merkittäväähän niille riveille oli sattunut, joten ihan täysin ohjeen mukainen ei omasta versiosta tullut vaan kaavioita on toistettu ihan mielivaltaisia määriä (kuvittelin kyllä neuloessani tekeväni, kuten käskettiin).

Helmien määräkin on paljon ohjetta vähäisempi. Muistan tehneeni aloituksen melkoisen monta kertaa. Ensin päätin tehdä ilman helmiä koko huivin, purin ja kävin ostamassa helmet, aloitin helmien kanssa uudestaan, mutta totesin, että helmiä tulisi liikaa, purin taas ja aloitin uudestaan ilman helmiä. Lopulta päätin laittaa helmiä ainoastaan tuonne reunaosioon ja olen tyytyväinen päätökseeni. Päättelytekniikka (kaksinkertaisella langalla) oli minulle aivan uusi ja siihen ihastuin täysin! Ainoa ongelma tässä vaiheessa on, että missä ihmeen tilanteessa tulen ikinä käyttämään tällaista huivia?!?

Lanka: Grignasco MerinoSilk
Puikot: 3,5 mm
Helmet: Askartelukulmasta

En tiedä, miten muut helmiä pujottelevat neuleisiinsa. Nämä helmet olivat niin pienisilmäisiä, ettei mikään virkkuukoukku olisi läpi mennyt, joten ostin helmineulan, jonka toisen pään katkaisin, pujotin silmukan kahden "piikin" väliin ja helmen molempien piikkien yli silmukan ympärille, neula pois silmukasta ja neuloin silmukan. Aika hitaasti homma eteni, joten olisin varmaan vielä alkumetreillä, jos olisin käyttänyt kaikki ostamani helmet..

Langasta täytyy mainita sen verran, että tilasin sen aikoinaan netistä ja kuvan perusteella kuvittelin tilaavani valkoista lankaa. Yllätys oli suuri, kun postipaketista paljastuikin vaaleaa mintunvihreää. Silloin olin hiukan pettynyt, mutta tällä hetkellä olen tyytyväinen, ettei tilaukseni mennyt ihan nappiin!


12 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Ihana, kyllä tuo Aeolian on vaan kaunis malli ja parhaimmillaan oikeasti ohuesta langasta. Omani näyttää ihan erilaiselta nimittäin.

MinnaN kirjoitti...

Tosi kaunis huivi! Kyllä tuo on kaiken siihen menneen työn väärti, kerrassaan upea!

Tiina kirjoitti...

Valtavan upea huivi! Varmasti on vaivansa väärti. Alat heti suunnitella jotain puutarhajuhlia kesäksi, jotta saat huivin käyttöön. :)

Niina kirjoitti...

Ihana huivi! Sitä pittää rueta vihkivalan uusintaan, olis upea morsiuspuvun kanssa:D

Tess kirjoitti...

Upea huivi! Juhlissahan tuommoset hienommat huivit on ihan omiaan.

hillanen kirjoitti...

Huivi on huikea!

ArualMaria kirjoitti...

Hurjan kaunis, ei meinaa sanat riittää! Hirmuinen homma tuossa varmasti on ollut, nostan hattua!

Emma kirjoitti...

Herkkis tosiaan, niin kaunis :) Jossain oikein hienoissa juhlissa sitten käytät!

Kardemumma kirjoitti...

Kaunis ja niin herkkä huivi. Minulla on ihan sama ongelma, missä käyttää näitä tämän mallisia huiveja. Enemmän on käyttöä suorakaiteen muotoisilla. Hienot juhlat ovat tietty eri asia, mutta niitä on vain niin harvoin! Ihana olisi kyllä tuollainen omistaa siitä huolimatta.

Ingi kirjoitti...

Vau, mikä ihanuus, todella upea! Lanka on tuttu, mutta helmiä en ole koskaan huiveissa käyttänyt.

TiiQ kirjoitti...

Ihan mielettömän kaunis!

affen kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista kaikille! :)