sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Kohti joulua

Toissapäivänä oltiin ekan kerran joulupuurotunnelmissa, kun porkkanalaatikkoa varten tein riisipuuroa. Tein niin suuren kattilallisen, että saatiin syödäksemme ja vielä iltapalaksi muutamat karjalanpiirakatkin.



Kolmen päivän vapaat hetket käytin keittiön jouluverhojen suunnitteluun ja ompeluun. Eilen illalla pääsimme siis vihdoinkin eroon kesäisistä kukkaverhoista, vaikka meinasin jo nämäkin verhot haudata syvälle kaapin perälle. Kukaan ei enää nykypäivänä uskoisi, että olin koulussa jopa hyvä matematiikassa ja geometriassa. Suunnitteluvaiheessa tuli nimittäin traaginen virhe, joka teki kaksipuoleisista verhoista ei suinkaan symmetriset, vaan täysin identtiset! Päätin lopulta, että kaikki saavat kuvitella verhojen olevan tarkoituksella eri väriset (ei tuo punainen kangas olis edes riittänyt symmetrisiin verhoihin).







Tässä vielä todisteita matemaattisten taitojen häviämisestä.. (Ihan näin pienenä, kun hävettää hiukan. =)







3 kommenttia:

Miia-Rebekka kirjoitti...

Mulle on käynyt monen monituista kertaa niin, että esim. kestovaipassa oon ommellut molemmat kankaat samaten päin, vaikka pitäis olla päällyspuolet vastakkain. Mun mielestä ompelu on just siitä syystä hankalaa ja ärsyttävääkin, kun siinä pitää niin hirveästi miettiä ja pähkäillä eikä mun järkeni jostain syystä riitä siihen :D .

Mutta hienothan nuo verhot on. Sanot vaan kaikille, että tuollaiset niistä piti tullakkin.

Maiju kirjoitti...

No nii-in, tuollaisethan niistä pitikin tulla ;)

affen kirjoitti...

Kiitos yhteisymmärryksestä, Miia-Rebekka ja Maiju ;)!