torstai 24. helmikuuta 2011

Väriä ja valoa

Kyllästyin siihen, että kaikki Tytöntyllerölle sopivat housut muuttuivat kestovaippojen kanssa kinttanoiksi, joten ratkaisin pulman neulomalla pitkälahkeiset villahousut. Sukat vaan jalkaan ja paita päälle, niin kyllä sisällä tarkenee! Seuraava ongelma olikin sitten se paita - bodyt kun näyttää hiukan hassuilta tuohon villapöksyjen päälle vedettynä (ja allekaan kun ei oikeen voi ;) ) ja "tavallisissa" paidoissa meinaa vielä tuon ikäisellä selkä vilkkua. Paitaongelma jäi vielä tällä kertaa ratkaisematta, mutta pöksyistä tuli ihanat. Juuri sellaista väriterapiaa, jota tähän aikaan vuodesta kaipaakin!
Ohje: oma, haarakiilaan sovellettu jälleen kerran Ullan villapöpien haarakiilaideaa
Lanka: Novita Puro väreissä Kukkaniitty ja Takkatuli
Puikot: 4 mm
Seuraavat on jo suunnitteilla. Niihin aion lisätä tilaa takamukselle ja yritän muutenkin neuloa vähän reilumman kokoiset (näistä tuli taas kerran just sopivat, joten kohta ovat jo pienet).
--
Muutakin väriä olen elämääni hankkinut:


Uutta kuvassa on siis KnitPron puikot! Tähän saakka olen neulonut niillä joka marketista saatavilla metallisilla (ja muovisilla) Ponyilla tai Novitoilla tai mitä ne nyt millonkin on sattuneet olemaan ja nyt olen kyllä täysin hurahtanut välineurheilun puolelle! Kalastusta harrastavalle Miehelle yritin kuvailla eroa niin, että tähän saakka olen kalastanut sellasilla parinkympin vapa-kela-seteillä ja nyt ostin 300 euron setin. Hän ymmärsi heti =).
Värien ja uusien puikkojen lisäksi olemme saaneet nauttia myös uudesta sängystä (odotan jo nukkumaan pääsyä), ensimmäisestä hampaasta (Tytöntyllerön suussa), jatkuvista pakkasista, auringonpaisteesta (ja sen paljastamista likaisista ikkunoista), uudesta aluevaltauksesta käsitöiden saralla (perhonsidontavälineet lainassa Poikaviikarin kummilta) ja epävarmasti toimivasta nettiyhteydestä (mikä on toisaalta ärsyttävää, mutta toisaalta laittaa keskittymään siihen kaikkein tärkeimpään eli omaan perheeseen!).

8 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Kivat villahousut ja ihanan näköinen neule puikoilla. Varo, siihen perhosidontaan jää koukkuun. Mieheni teki niitä aiemmin paljon, nyt ei oikein sormet kestä. Edelleenkin hän tekee lahjaksi hattuperhoja ja korvakoruja tms.

affen kirjoitti...

Sari: Korvakoruja! Siis perhonsidontamenetelmällä? Nyt alkoi aivot raksuttaa... Ehkä siitä perhonsidonnasta tuleekin pysyväislaatuinen harrastus ;)!

rusina kirjoitti...

Söpöset villahousut, puhumattakaan noista varpaista! Iik! Muistan meillä myös tuon janefonda-vaiheen, jolloin body vedettiin villiksien päälle. Alkuun näytti ihan kamalalta, mutta aika pian siihenkin näkyyn turtui ;) Mutta nykyään, kun liikutaan jo pystyasennossa (taskuvaipoissa), en kyllä ikuna milloinkaan pistä bodya kiinni sukkisten päälle, vaikka sitäkin järjestystä joskus näkee käytettävän. Ja eihän se hirmusti mekon alta edes vilkkuisi. Mutta ei enää, kun ei ole pakko! ;D

Altocumulus kirjoitti...

Ihanat pökät, raidat iskee aina. :) Mulla on kans nyt kolmatta päivää KnitProt käytössä ja tykkään. Olen Addeilla neulonut jo pitkään, mutta kyllä nämä on kivemmat. Tosin varmasti riippuu vähän siitäkin mitä neuloo.

affen kirjoitti...

rusina: Minäkin tykkään tuosta varvaskuvasta eniten, vaikka villahousut jää kyllä siinä hiukan sivurooliin ;). Ja "janefonda-vaihe" kuvaa body-villisten-kanssa-näkyä kyllä aivan loistavasti!

Altocumulus: Kiitos! Addeja en olekaan testannut kuin yksien pitkien suorien puikkojen muodossa silloin kun aloittelin neulontaharrastusta. Piti saada 7 millin puikot ja keltaiset helmiäis-Addit oli ainoat seiskan puikot, jotka pienen paikkakunnan marketista löytyi! Silloin en kyllä tiennyt Addien maineesta ja laadusta mitään, ihmettelin vaan, miten yhdet puikot voi olla niin arvokkaat.

Sari kirjoitti...

Jep Affen! Perhonsidontamenetelmällä tosiaan on meillä tehty korvakoruja valmiisiin korvakoruaihioihin. Ampiaiset ovat olleet kova sana!

Hanna kirjoitti...

Ihanat pöksyt! Ootko kuullut paidan pitimistä?
http://www.hattentatti.fi/product_info.php?cPath=63_122&products_id=781&osCsid=2o5hrmflp4vhm5od130llf36g1
Ne vois ratkaista sen ongelman, ettei selkä vilku :)

affen kirjoitti...

Hanna, kiitos vinkistä! En ollut tollasia "peppuhenkseleitä" ennen nähnytkään =). Voisivat todentotta olla hieman fiksumpi näky kuin tää nykyinen janefonda (rusinaa lainaten)!