tiistai 25. maaliskuuta 2014

Kukkakassi ja Suomen kuvat


Kun Kalakukkoneulojien kiertävä vaihtolaatikko ensimmäisen kerran pistäytyi meillä viime syksynä, käsiongelmani olivat pahimmoillaan enkä pystynyt laittamaan laatikkoon mitään itsetehtyä. Nyt toisella kierroksella halusin korvata edelliskerran puutteen ja sukkien lisäksi tein laatikkoon pari muutakin juttua ihan omin pikku kätösin. Tähän pussukkaan piirsin ihan vapaalla kädellä kaavan jonkinlaisen mielikuvan perusteella ja suruttelin berniinaa yhden illan.


Ohje: Ihan omasta päästä
Kankaat: Päällikangas jonkun vuoden takaista Eurokankaasta,
vuorikangas jonkun lehden tilaajalahjana saatu kietaisuhame vuosien takaa (muhinut käyttämättömänä kangasläjässä odottamassa järkevää käyttöä siitä saakka)

Kuvien neitokainen piristi tapansa mukaan iltaamme tarinoillaan viime viikolla. Hänellä on tapana silloin tällöin vertailla itseään ja osaamistaan kaksi vuotta nuorempaan serkkutyttöön (esim "Minä yllän jo tälle hyllylle, mutta serkku ei vielä yllä"). Viime viikolla satuimme tulemaan saunasta juuri säätiedotuksen aikaan ja Tytöntyllerö kysyi: "Äiti, onko tuo Suomen kuva?". Minä tietenkin hämmästelemään, mistä hän voi tunnistaa Suomen kartan ja selvisi, että on isän kanssa piirtänyt joskus "Suomen kuvia". Loppukaneettina Tytöntyllerö hyvin tosissaan selitti: "Nii-in, minä osaan jo piirtää Suomen. Mutta serkku ei osaa. Serkku osaa vaan Ruotsin."